Шу-пуери
Тун – 5 шайб (500гр). Для замовлення цілого оригінального туна додайте в замовлення 5шт.
Від нас – безкоштовна доставка туна по Україні.
Шу пуер. Чорний пуер. Ripe puer.
Чай шу пуер (приготовлений пуер) - постферментований чай з нетривалою історією, молодою технологією, і дивовижною популярністю. Причому ця популярність настільки велика, що нерідко китайський чай в принципі ототожнюють з пуером. Але це крайності, а чай крайності не вітає.
Отже, шу пуери. Шу (готовий, приготований) означає цілеспрямоване втручання людини у процес ферментації. Нагадаємо, що ферментація чаю - це процеси, що протікають у чайному листі та змінюють його властивості з часом. До того, як з'явилася технологія виготовлення шу пуера, були лише зелені шен пуери. Підвищений попит на зрілий чай поставив виробників перед необхідністю штучно прискорити процес дозрівання. Технологія вдосконалилася, але сутність її залишилася незмінною. Дозрівання шу пуера відбувається під впливом вологи, температури та мікроорганізмів (давайте згадаємо про необхідність промивати чай). Далі слідує процес ферментації - вилежування вже готового, спресованого у певну форму пуера.
Вважається (чого там, так і є), що чим довше чай витримувався, тим краще. Але не можна назвати будь-який витриманий пуер добрим. Умови зберігання чаю дуже важливі. Справжній чай пуер дуже вимогливий до вологості, температури тощо. Так, не можна назвати 30-ти річний пу ер хорошим чаєм, якщо він зберігався абияк і весь пишно цвіте грибами та іншою живністю або просто не пахне ніяк і на смак ніякої. Те, що про конкретну порцію можна сказати - це: якісний чай перед вами або підроблений пу ер. Купити пуер Київ можна будь-де, необхідно тільки визначитися, чи довіряєте ви продавцю. Якщо так, проблема вирішена. Якщо ні, пам'ятаєте, головний критерій оцінки чаю - це він вам подобається особисто. Смак шу пуера буває дуже різним: від фруктових відтінків до торф'яних та відверто землістих присмаків. Пуєр зі смаком риби, найімовірніше, низькосортний. Але відомі випадки, коли чайна компанія ділилася на два табори: хтось насолоджується нюансами смаку та запаху, а комусь той самий пуер смердить рибою.
Ефект пуера. Особливу популярність шу-пуер отримав за унікальний чайний стан, що часто описується як чайне сп'яніння. Цей чай випиває своєю тверезістю, не інакше, він тонізує, протвережує, зосереджує, викликає спрагу дій, допомагає налаштуватися на потрібний лад.
Не варто схибити дію пуера, це не наркотик. Це чай, продукт, виготовлений за особливою технологією з листя рослини Camellia sinensis (чайний кущ, старі чайні дерева). Відповідно, охочі “сп'яніти”, спеціально переборщуючи з концентрацією та кількістю, зрештою отримують лише негативні ефекти: занепокоєння, незібраність, прискорене серцебиття та інші наслідки чайного пияцтва.
Він корисний, якщо знати, як заварювати пуер. Викликає апетит, допомагає нормалізувати обмін речовин. Здебільшого корисні властивості чаю ґрунтуються на загальному зміцненні, нормалізації процесів та виведенні з організму зайвого. Завдяки не деяким із них шу пу-ер часто позиціонують, як чай для схуднення. Своєрідний, але дієвий засіб. Схуднення з цим чаєм можна пояснити приблизно так:
-Виведення шлаків (пити пуер + бажано не нажити собі нових неправильним харчуванням)
-прискорення обміну речовин (пити пуер + підредагувати графік харчування, їсти частіше, але менше, немає перед сном)
-активний спосіб життя, спорт (куди без цього. Тонус та енергію для цієї справи легко видобуваємо шу пуером)
Насамкінець порада Майстра Йода. “Сильним та здоровим щоб бути, шу пуер купити та пити зобов'язаний ти”.